Foto: SVT

Köpare klar för Reijmyre glasbruk

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag får Reijmyre glasbruk ny ägare.

– Vi blev tillfrågade om att ta över bruket redan för fyra år sedan, innan det gick i konkurs, men tackade då nej eftersom vi ansåg att bruket och  verksamheten var i dåligt skick, säger den nya ägaren Liselotte Bengtsson, i ett pressmeddelande.

De nya ägarna Liselotte Bengtsson och Ronald Bengtsson har en bakgrund i reklam- och konstvärlden och vill nu renovera och reparera viktiga delar av hyttan och koncentrera verksamheten.

– Våra kontakter med Finspång kommun har hittills varit mycket bra och vi har helt klart samma mål; dels att skapa förutsättningar för glasbruket att fortleva, dels att ta ett rejält tag om fastigheten, säger Liselotte Bengtsson.

Färre serier och mer samarbeten

Hantverkarbyn och Glasbruksmuseet som ligger i nära anslutning till glasbruket hoppas man kunna samarbeta med.

– Vi har ännu inte hunnit samråda med glasbruksmuseet, men hoppas på att vi ska vara värdefulla för varandra framöver, säger Liselotte Bengtsson.

Enligt ägarna kommer det bli färre serier och i mindre omfattning.

–  Vi ska låta handen sätta sina spår i produkten så att alla produkter blir unika, den ena helt lik den andra och samtidigt med små nästan osynliga skillnader och egenheter. Glasblåsning är ett hantverk och det ska synas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.