Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör räddningsledaren Mattias Brauns berätta om läget på platsen. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Kraftig brand i gruppbostad utanför Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen utbröt en brand i en gruppbostad i Östra Husby utanför Norrköping. Branden misstänks vara anlagd och polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för grov mordbrand.

Vid klockan 06 på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om branden.

– När vi kommer dit påbörjas rökdykning. Det brinner rejält i den drabbade lägenheten och det har även tagit sig i takfoten, på utsidan, säger Morgan Wass, inre befäl räddningstjänsten Östra Götaland.

Är det någon person som kommit till skada?

– Alla ska vara ute ur huset, är de uppgifter vi har fått till oss, säger Morgan Wass.

Misstänks vara anlagd

Under morgonen grep polisen en man i 30-årsåldern misstänkt för grov mordbrand. När räddningstjänsten har avslutat sitt arbete på platsen kommer byggnaden att spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

– Jag vet inte i nuläget på vilka grunder mannen är misstänkt. Det är väldigt tidigt i utredningen och vi har inte fått in rapporter från alla patruller än. Jag kan heller inte säga vid vilken tidpunkt eller på vilken plats den misstänkte greps, säger polisens presstalesperson, Johnny Gustafsson.

Delar av byggnaden totalförstörd

Två av fem lägenheter drabbades av branden som under morgonen också spred sig upp mot vinden i fastigheten. Räddningstjänsten har fortfarande inte branden under kontroll och åtta enheter med 14 brandmän jobbar på platsen med det fortsatta släckningsarbetet. Det finns ingen spridningsrisk till intilliggande fastigheter, enligt räddningstjänsten.

– Delar av byggnaden kommer bli totalskadad. Och ganska stora delar av fastigheten kommer vara rökskadad, men som det ser ut just nu är halva kåken räddad, säger räddningsledaren Mattias Brauns.

Under förmiddagen avslutade räddningstjänsten släckningsarbetet. Den man som misstänks för att ha anlagt branden har nu anhållits misstänkt på sannolika skäl för grov mordbrand.

Det brinner kraftigt i en gruppbostad utanför Norrköping. Foto: Google Earth

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer