Foto: August Askbom/SVT

Räddningstjänsten: Elcykel kan ha orsakat storbrand i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen bröt en kraftigt brand ut i ett flerfamiljshus i Klockaregården, Skäggetorp i Linköping. Hela byggnaden evakuerades. Räddningstjänsten tror att en elcykel orsakat branden. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Räddningstjänsten larmades till branden vid klockan 05.45.

– Det brinner ganska rejält och det har spridit sig upp på vinden. Vi jobbar hårt med att begränsa spridningen och få kontroll på huset. Vi har inte branden under kontroll just nu, meddelade räddningstjänstens vakhavande befäl Daniel Agerhult på morgonen.

Fem stationer på plats

27 brandmän från fem olika stationer var på plats för att bekämpa branden och boende i området uppmanas att stänga dörrar och fönster på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Klockan 10.40 meddelade räddningstjänsten att man hade branden under kontroll och att det nu handlade om att släcka glödbränder. En lyftkran kommer bistå i arbetet med att lyfta ner brandskadad materiel från vind och tak.

Vet ni redan i det här läget vad som orsakat branden ?

– Det ser ut som det är en elcykel  som börjat brinna, säger Sanna Olsson regional insatsledare.

Polisen utreder orsaken

Polisen utreder händelsen som mordbrand, alternativt allmänfarlig vårdslöshet och är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband med branden. Några personer har fått söka vård då de andats in rök.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kraftig brand i Linköping – stort släckningsarbete Foto: Läsarbild

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet