Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reporter Lovisa Gelin om branden vid Malmgatan i Norrköping. Foto: SVT

Kraftig brand på industrihotell i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En brand rasande under natten i en stor industrilokal på Malmgatan i Norrköping. I fastigheten fanns band annat flera kontor, speditionslokaler och en däckfirma.

– I en lokal finns en enorm mängd bildäck som vi håller på att få ut, berättade Peder Helmer vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Larmet om branden kom strax före klockan 03, natten mot torsdag. Den branddrabbade lokalen är cirka 100 gånger 100 meter stor, bedömer räddningstjänsten.

– Det är två jätteskepp, och en smalare del. Sedan två delar som sticker ut från det, säger Peder Helmer, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland, när han beskriver fastigheten.

– Halva var övertänd när vi kom dit. Men det mesta kommer tyvärr att brinna upp, fortsätter han.

Släckning av branden på Malmgatan hela morgonen

I ett tidigt skede fanns viss spridningsrisk enligt räddningstjänsten, men vid klockan 05 hade byggnader intill säkrats. Gasolflaskor som fanns i den brandhärjade byggnaden har plockats ut och avspärrningarna i området har minskat.

– Vi begränsar branden och håller den under kontroll nu, säger Peder Helmer om släckningsarbetet på Malmgatan som väntas pågå hela morgonen.

Under torsdagseftermiddagen meddelar räddningstjänsten att de håller på med eftersläckning och att två enheter är kvar på platsen under kvällen.

Utreds som grov mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Räddningstjänsten eller polisen har i nuläget inga uppgifter om att det ska ha funnits personer på plats när branden bröt ut. Inte heller några uppgifter om några skadade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora delar av fastigheten på Malmgatan Norrköping i brand. Foto: Ulf Wigh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.