En stor polisinsats pågår på platsen efter explosionen i Norrköping. Foto: Niklas Luks

Kraftig explosion i Norrköping: ”Butiken är urblåst”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion skedde tidigt på söndagsmorgonen vid en butikslokal i centrala Norrköping. Polisen har spärrat av ett stort område och bombskyddet har kallats in.
– Det pratas om att butiken är urblåst, men vad det betyder kan jag inte säga, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Larmet kom till polisen klockan 04.23 på söndagsmorgonen. Flera personer hade då larmat om att de hört en kraftig explosion i centrala Norrköping.

Enligt polisen har explosionen skett vid en butikslokal.

Fastigheten genomsöks

Enligt polisen finns det inga uppgifter om personskador – men huset där explosionen skedde är ännu inte genomsökt.

– Vi håller på att inventera det i detta nu. Det finns lägenheter i samma fastighet men inte på samma våningsplan, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst, vid 5-tiden.

Bombskyddet inkallat

Polisen har spärrat av ett och ett halvt kvarter runt butikslokalen. Bombskyddet har kallats in för att undersöka platsen.

– Innan vi haft bombskyddet på plats kan vi egentligen inte säga vad det rör sig om, säger Torbjörn Lindqvist.

Kan det röra sig om ett rån?

– Jag kan inte svara på det ännu, vi har inte varit inne i butiken av säkerhetskäl, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst, vid 5-tiden.

Bombskyddet på plats

Bombskyddet kom till platsen vid 8.30 och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– De har nyss påbörjat en undersökning och det är fortsatta avspärrningar. Gamla Rådstugugatan är avstängd från Skomakaregatan till Nygatan och buss och biltrafik kan inte passera, säger Erik Terneborn, presstalesperson polisregion Öst.

Vid 10.30 var bombskyddet klara på platsen. Det är fortfarande oklart vad det är som har exploderat och nu kommer teknikerna arbeta vidare på platsen.

Vid 14-tiden hävdes avspärrningarna och teknikerna lämnade platsen. Ingen person är i nuläget misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet