Fredrik Olausson, projektledare hos Kriminalvården. Foto: SVT

Hedersvåld – Kriminalvården vill minska risken för återfall

Publicerad

Många intagna är redan med i behandlingsprogram mot våld. Men i dem finns inte hedersvåldet med. Nu har regeringen gett Kriminalvården i uppdrag att ändra på det genom att de intagna deltar i ett 40 veckor långt program mot relationsvåld.

– Hedersvåld breder ut sig och hedersvåld är ett allvarligt samhällsproblem, säger projektledaren hos Kriminalvården Fredrik Olausson.

Det saknas metoder för att behandla hedersbrottslighet. Det finns inte heller någon forskning som Kriminalvården kan luta sig emot. Nu gör man ett försök att inom ramen för det program om relationsvåld som redan finns också ta med problemet med hedersvåld.

– Vi följer upp detta och vid årsskiftet nästa år ska vi veta om hedersvåld kan behandlas med relationsvåldsprogrammet, säger Fredrik Olausson projektledare hos Kriminalvården

I klippet ovan avslöjas mer i ämnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer