Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linköping bjöd på allt från sol till militärer när kungaparet besökte Östergötland. I videoklippet kan du höra kungens tankar om kriget i Ukraina. Foto: SVT

Kungen om kriget i Ukraina: ”Alla kan vi göra någonting”

Uppdaterad
Publicerad

– Vi måste hålla ihop i Europa och hjälpas åt tillsammans, sade kung Carl XVI Gustaf om kriget i Ukraina vid sitt besök i Linköping idag.

I parken mellan slottet och Länsstyrelsen hade åskådare samlats för att se en skymt av kungaparet när de i sin tur tittade på en helikopter från helikopterflottiljen.

Under dagen har kungen och drottningen gjort allt från att lyssna på barnkör till att diskutera med företrädare för de östgötska kommunerna.

Kungaparets besök i Linköping

Kommenterar säkerhetsläget

När kungaparet träffar SVT kommenterar han säkerhetsläget i Europa och framhåller vikten av att hålla ihop.

– Jag tror inte det finns någon som inte vill göra så mycket man kan. Alla kan vi göra något, sade kung Carl XVI Gustaf om kriget i Ukraina vid sitt besök i Linköping idag.

I videoklippet nedan kan du höra kungaparet sammanfatta dagen i Östergötland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mycket folk fanns hela tiden runt kungaparet under besöket, både inbjudna och åskådare. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungaparets besök i Linköping

Mer i ämnet