Entreprenören Joachim Kuylenstierna förnekar att Antonov har lagt bud på ubåtshamnen. Foto: Patrik Annerud/Sveriges Radio

Kuylenstierna: Säljer hellre till försvaret

Uppdaterad
Publicerad

Markägaren Joachim Kuylenstierna dementerar uppgifterna om att den ryske affärsmannen Vladimir Antonov är på väg att köpa ubåtshamnen vid Fårösund.

– Jag har aldrig pratat med någon Antonov, det är rent skitsnack om man får använda de orden, säger Joachim Kuylenstierna till SVT Nyheter.

Entreprenören Joachim Kuylenstierna köpte hela gamla KA3, inklusive Marinhamnen (ubåtshamnen) 2004 för 18 miljoner kronor av det statliga bolaget Vasallen.

Nu ska hamnen säljas och enligt Dagens Industri leder den ryske affärsmannen och oligarken Vladimir Antonov budgivningen.

”Två budgivare kvar”

Joachim Kuylenstierna säger att han har skrivit på ett sekretessavtal med alla tio budgivare och vill därför inte berätta vilka som har lagt bud på hamnen.

– Det är två budgivare kvar och jag kan bekräfta att de har sitt säte utomlands, säger han.

Helst ser Joachim Kuylenstierna att militären köper hamnen.

– Det är klart att jag helt vill att de kommer dit igen och det tror jag att alla gotlänningar vill.

Säljer du hellre till militären även om det innebär ett lägre pris?

– Absolut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.