Foto: Per Ziljat

Kvartetten fortsätter regera Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun kommer även nästa mandatperiod styras av Kvartetten, som består av Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna. Det står klart efter partiernas möten igår kväll.

Kvartetten har sammanlagt tappat 1,9 procent, men vill ändå fortsätta styra Norrköping.

– Vi är ju faktiskt det största blocket och samarbetet har fungerat bra. Alla får ju ge och ta, och vi får vara pragmatiska, säger kommunalrådet Karin Jonsson (C).

Val 2018 – #dinröst

Hon säger också att även om Socialdemokraterna tappat också i Norrköping så har inte dippen varit lika stor här och både Centern och Kristdemokraterna ökade.

”Litar på varandra”

I nuläget håller partierna på att jämka sig samman och arbeta fram en plattform för den politik som ska föras under den kommande mandatperioden.

– Jag ser inget annat alternativ. Vi har dessutom litat på varandra. När någon inte kunnat medverka i ett möte har någon annan av oss hoppat in, och det finns ett förtroende att vi sköter det vi ska. Det finns inga stora stridsfrågor.

Redan före valet hade Kvartettens medlemmar pratat om att eventuellt fortsätta lagarbetet. Nu kommer de få regera i minoritet.

– Det får vi lära oss hantera. Det fungerar ju på andra platser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet