Kvinna bet polis vid ingripande i Norrköping – stökig natt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, ofredande och ringa narkotikabrott. Hon greps utanför en krog i centrala Norrköping vid fyratiden på natten. Kvinnan hade då bitit en polis i handen.

Hon hade i ett tidigare skede lagt sig i ett ingripande mot en annan person och polisen behövde använda våld för att få kontroll på henne. Den skadade polisen kontrollerades på sjukhus men var inte allvarligt skadad, uppger polisen på sin hemsida.

Det var ett av många ärende för polisen under lördagsnatten då ett 20-tall berusade personer har omhändertagit.

Grov misshandel

En man i Linköping blev överfallen när han kom körande på en elsparkcykel. Två män ska ha sparkat honom, varpå han körde omkull och skadade tänder, axel och ansikte. Han blev även sparkad på när han låg ner. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och polisen har gjort en anmälan om grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.