Arkivbild Foto: SVT

Kvinnor häktade – misstänks för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor – 39 och 35 år gamla, bosatta i Mjölby kommun respektive Knivsta kommun – sitter sedan en tid frihetsberövade hos polisen. Kvinnorna är på sannolika skäl misstänkta för en rad sexbrott mot barn.

Det är kammaråklagare Emelie Källfelt vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet som leder förundersökningen. Förutom kvinnorna och en person vars identitet är skyddad av sekretess är också en 40-årig man från Norrtälje misstänkt i härvan.

”Jag kan inte säga något i nuläget på grund av sekretess”, skriver kammaråklagare Emelie Källfelt i ett mejl till SVT när vi ber henne kommentera ärendet.

Mjölby

Flera åtalspunkter

Den 39-åriga kvinnan är misstänkt för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering vid sex tillfällen och kränkande fotografering vid minst åtta tillfällen. Hon är också misstänkt för barnpornografibrott. De flesta brotten ska ha begåtts under 2017.

Senast den 25 oktober ska åtal vara väckt i Stockholms tingsrätt. Det är oklart om åklagare Källfelt kommer att begära förlängd åtalstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet