Foto: TT/Johan Nilsson/Arkiv

Efter överfallet på kvinnan i Norrköping – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern vårdas med allvarliga skador efter att ha blivit överfallen i ett trapphus i Norrköping kring midnatt mot lördagen. En misstänkt man har gripits.

Brottet inträffade vid midnatt, något som Norrköpings Tidningar var först med att rapportera om. En granne i huset hörde skriken och tumultet avbröt misshandeln. Gärningsmannen lyckades fly från platsen.

Kvinnans skador bedöms vara allvarliga men inte livshotande.

Inget tillhygge användes

Platsen spärrades av en för en teknisk undersökning och händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel. Enligt polisen ska inte något tillhygge ha använts vid överfallet.

– Vi har inte någon identifierad hotbild mot kvinnan, sade Mats Pettersson presstalesperson vid polisen till SVT Nyheter Öst, under lördagen.

Kom själv in till polisstationen

Under söndagen meddelade polisen att en misstänkt man i 65-årsåldern har gripits. Han ska självmant ha inställt sig vid polisstationen i Eksjö vid 18-tiden på lördagen. Mannen är nu anhållen skäligen misstänkt för brottet.

Är mannen okänd för kvinnan?

– Jag kommer inte kommentera om det är så eller vilken relation det isåfall skulle handla om, säger Mats Pettersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.