Foto: SVT

Kvinna skadad efter skottlossning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades strax efter klockan 01 i natt till stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping med anledning av att skott hade hörts. På platsen hittades en kvinna i 45-årsåldern med skador i ett ben. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

En man i 30-årsåldern greps och har under lördagsmorgonen anhållits av åklagare, misstänkt för grov misshandel.

– Jag kan inte bekräfta om kvinnans skada beror på att hon skjutits. Ärendet är nu åklagarlett och jag hänvisar till denne, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Norrköping

Enligt en bulletin från Region Östergötland rör det sig om en lindrig skottskada. Kvinnans tillstånd är stabilt och hon har skickats hem från sjukhuset.

– Förhör kommer hållas med den misstänkte mannen under kvällen och min prognos är att han kommer fortsätta att vara anhållen, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

 Till Norrköpings tidningar har polisens vakthavande befäl, Kristian Malzoff, sagt att kvinnas skador inte ska vara livshotande och att de har en utpekad gärningsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet