Kvinna anträffad död i Finspång – man frisläppt

Uppdaterad
Publicerad

Det var under torsdagen som polisen fick uppgifter om att en kvinna anträffats död i en bostad i Finspångs kommun. En man greps skäligen misstänkt för mordförsök men släpptes på fri fot när misstankarna försvagats.

Då dödsorsaken och omständigheterna runt händelsen är oklara kan polisen inte utesluta brott. Mannen är skäligen misstänkt för mordförsök, vilket är den lägre misstankegraden.

Rättsmedicinsk undersökning har genomförts och kriminaltekniker har också varit på plats i bostaden.

Många oklarheter

Chefsåklagare Torsten Angervåg sa till nt.se under fredagen att det finns många oklarheter kring händelsen och att han använt brottsrubriceringen försök till mord för att man ska kunna göra en ordentlig utredning.

– Men det är med en stor brasklapp. Inom några dagar kan det vara så att utredningen visar att det inte rör sig om något brott, säger han till tidningen.

Under lördagen berättar åklagaren Torsten Angervåg att mannen har släppts fri, då misstankarna har försvagats efter förhör med mannen.

– Jag beslutade igår, fredag, att mannen skulle frias. Långt förhör har hållits med mannen där han har närmare berättat vad han anser har hänt, vi ha även tagit del av kriminalteknikens iakttagelse på platsen och en primär bedömning från rättsläkaren, vad som kan ha orsakat kvinnas död. Den här sammantaget gör att jag ansåg att misstanke nivå har sjunkit mot mannen och att det inte fanns tillräckligt med skäl för att begära honom häktad, säger åklagare Torsten Angervåg.

Mannen är fortfarande misstänkt men minstakarna har försvagats. Åklagaren väntar nu även på att rättsläkaren har gjort sin slutliga obduktion som kommer ske någon gång nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.