Kvinnlig polis fick könsteckningar på sitt tjänsterum

Publicerad

Någon, som troligen är anställd hos polismyndigheten i Norrköping, lämnade minst tre lappar med sexuellt stötande innehåll på en kvinnlig polis tjänsterum. Nu meddelar Särskilda åklagarkammaren att de inte inleder någon förundersökning, eftersom de inte anser att lapparna är vare sig ofredande eller sexuellt ofredande.

Den kvinnliga polisen hade varit på semester i tre veckor. Väl tillbaka på jobbet upptäckte hon lapparna på olika platser på tjänsterummet. En lapp föreställer ett manligt könsorgan med ansikte, armar och ben samt med texten ”DICK BUTT”.

Under våren har också den kvinnliga polisen varit utsatt för ryktesspridning om ett påstått förhållande med en kollega.

I sitt beslut skriver Särskilda åklagarkammaren att: ”Även fast målsäganden naturligtvis funnit lapparna varit obehagliga når förfarandet inte upp till en brottslig nivå – vare sig sexuellt ofredande eller ofredande”. Någon förundersökning kommer alltså inte att inledas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet