Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad kan föreningarna från Borlänge, Stockholm eller Skäggetorp lära sig av varandra? Hör om det i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Kvinnoföreningar från utsatta områden samlades i Skäggetorp

Publicerad

För första gången samlades i helgen kvinnoföreningar från utsatta områden från halva Sverige i Skäggetorp i Linköping för att byta ut erfarenheter med varandra.

– Vi gör det här för att man ibland blir väldigt ensam i sitt arbete. Då är det spännande att lyfta blicken och se hur det ser ut på andra platser som liknar Skäggetorp, säger Sira Jokinen Lisse, verksamhetschef på Världens mammor.

Dagen bjöd på både mat, kunskapsutbyten och inte minst fest. Men föreningen Världens mammor som arrangerat dagen hoppas att det kommer att bli fler tillfällen.

– Jag hoppas att vi fortsätter med detta i någon form och fördjupar det till något form av samarbete, säger Sira Jokinen Lisse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.