Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anonyma aktivister som attackerar påstådda pedofiler Foto: Corren

Laglös Linköpingsgrupp vill stoppa sexförbrytare

Uppdaterad
Publicerad

En laglös rörelse har vuxit fram i Linköping med målet att stoppa sexförbrytare, det rapporterar Corren. Gruppen har krossat rutor och sprejat grafitti på bostäder. En av medlemmarna säger till tidningen att: ”Det finns fall där jag skulle säga att våld är okej”.

Linköpingsgruppen har bland annat jämfört sig med sajten Dumpen som hänger ut påstådda pedofiler på nätet. Något som Dumpen starkt tar avstånd ifrån.

– Vi har absolut inte haft något med dem att göra, jag skulle inte ta i dem med tång. Det här är kompletta idioter, säger Sara Nilsson, ansvarig utgivare för Dumpen till Corren.

Polisen i sin tur varnar att tillvägagångssättet kan försvåra pågående utredningar som eventuellt kan finnas mot personer som gruppen väljer att attackera.

– Polisen menar att vi har lagar av en anledning och att det är rättväsende och polis som ska utreda brott. säger Julia Djerf i SVT:s Morgonstudion.

Hör Correns reporter Julia Djerf berätta om granskningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.