Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får du höra vad Ulric Nilsson (C) i Söderköping och Elisabet Hagström (C) i Ydre tror om Muharrem Demirok som partiledare. Foto: SVT

Centerpartisterna tycker landsbygden är viktigaste frågan: ”Inte skött oss där”

Publicerad

Det viktigaste för Centerpartiets nya partiledare, och hela partiet, är att åter driva landsbygdsfrågorna. De har kommit lite i skymundan, enligt en av de politiker SVT har talat med.

– Vi har inte skött oss där. Vi har inte drivit de frågorna som har varit viktiga för landsbygden, säger Elisabet Hagström (C), som är kommunstyrelsen ordförande i Ydre kommun.

Hennes kollega i Söderköping vidgar begreppet en smula.

– Centerpartiet ska ju fortsätta att vara ett heltäckande parti, både för land och för stad, säger Ulric Nilsson (C), gruppledare för centerpartisterna i Söderköpings kommun.

Lite olika syn

Om Muharrem “Murre” Demirok (C) är rätt person att leda partiet i det arbetet har de två östgötapolitikerna lite olika syn på.

– Både Daniel Bäckström och Murre är utomordentliga kandidater, menar Ulric Nilsson.

Elisabet Hagström är lite mer återhållsam. Hon blev till och med förvånad när Demirok föreslogs som partiledare av valberedningen.

– Han kanske inte har drivit landsbygdsfrågorna så mycket som jag skulle vilja, säger Hagström.

– Det lilla jag har träffat honom, så är han ju väldigt ödmjuk. Men om han är rätt man, det har jag svårt att säga, avslutar hon.

Hör de olika rösterna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.