Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det gäller att känna av varandra och höra varandra utan att det syns”. Hör Sara Nissling berätta om utmaningarna med WE. Foto: Edina Foric/SVT

Yngsta ryttaren i landslaget är från Skärblacka – nu siktar hon mot EM: ”Älskar att tävla”

Publicerad

17-åriga Sara Nissling från Skärblacka – landslagets yngsta ryttare i svår klass – förbereder sig på att vara med i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram i den nya grenen working equitation.

– Jag tycker att det är kul att vi får chansen att komma med i programmet.

Sara Nissling blev nyligen antagen till Ridsportförbundets utvecklingsprgrogam. En satsning som ska ge unga ryttare chansen att utvecklas inom olika ridsportgrenar. I år är det totalt sex grenar med bland annat den nya working equitation, WE, som Sara Nissling och hästen Ellvin tävlar i.

– Jag hoppas på att få mer rutin och att bli bättre inom grenen, men även att få se hur andra ryttare tänker kring exempelvis dressyren där jag inte har så stor erfarenhet, säger Sara Nissling.

Tillsammans med Elvin är målet att nå EM i Portugal nästa år. Men vägen till EM är lång. Den består av mycket träning och kräver att båda är i toppform.

Båda tycker om att tävla

– Om man får en misskommunikation går det inte att genomföra. Man måste alltid vara samspelta och alltid veta nästa steg med varandra så att det ska fungera, säger Sara Nissling.

Antagningen till utvecklingsprogrammet är en av många erfarenheter som kan bana väg för ett EM för Sara och Elvin. Senast i somras tog hon hem silvermedaljen under SM i grenen working equitation. Där hon är den enda från juniorlandslaget som rider i svår klass.

– Han är en häst som älskar att tävla och prestera sitt bästa. Både Elvin och jag har alltid tyckt om att tävla.

Se Sara och Elvin träna på WE i videon ovanför.

Hästen Elvin har tränat med Sara Nissling i drygt två år. Han är tydlig med vad han tycker på träningarna. Foto: Edina Foric/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet