• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Foto: Henrik Montgomery, TT/SVT Grafik.

Långa fängelsestraff för unga knarkhandlare

Publicerad

Två unga män – 22 och 24 år gamla – har dömts till sex års fängelse vardera av Norrköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott.

Det var den 29 augusti förra året som en polispatrull gjorde en fordonskontroll av en bil som männen färdades i och sedan en husrannsakan hemma hos 24-åringen på en adress i stadsdelen Pryssgården i Norrköping.

Vid husrannsakan hittades stora mängder cannabis, amfetamin, MDMA, alprazolam och kokain, samt så kallade redlinepåsar, vågar, datorer och mobiltelefoner.

Stort beslag i Haga

Efter en tids spaning mot 22-åringen gjorde polisen den 5 oktober en husrannsakan i 22-åringens lägenhet i stadsdelen Haga. Där kunde man beslagta fyra kilo amfetamin, cirka 437 gram kokain och cirka 194 gram cannabis.

Tingsrätten skriver i domen att männen inte haft ”den centrala roll i narkotikahantering som är allra mest straffvärd”. Men man anser att ”omfattningen och arten av beslagtagen narkotika medför också att brotten varit av särskilt farlig art” och ”av nämnda omständigheter medför att straffen måste sättas högt”.

Bägge männen har erkänt narkotikabrott av normalgraden, men förnekar att de utfört brotten tillsammans och i samförstånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet