Foto: Malin Wingblad

Brand i ladugård

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen utbröt en brand i en ladugård i Mjölby kommun. En av byggnaderna var övertänd och räddningstjänsten arbetar nu med att hindra spridning till intilliggande byggnader.

– En byggnad var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen och räddningstjänsten arbetar med att försöka begränsa branden och hindra spridning, uppger inre befäl.

Enligt larmet från SOS ska det finnas djur i byggnaden, men räddningstjänsten kan i nuläget inte bekräfta om det finns djur i byggnaden.

Senare på torsdagskvällen uppger räddningstjänsten att det inte fanns några djur i byggnaden. Flera räddningsenheter från Mjölby, Skänninge, Lambohov och Motala arbetar med att förhindra spridning.

Gasbehållare

– Det ska även finnas acetylenflaskor i byggnaden, vilket försvårar släckningsarbetet, uppger inre befäl.

Larmet om branden kom vid 17.30 på torsdagseftermiddagen.

Länsväg 1005 stängs av så att räddningstjänst kan arbeta obehindrat på platsen. Vägen är avstängd i båda körriktningarna så ingen trafik kan passera brandplatsen, uppger polisen.

Klockan 20.50 meddelades att vägen ska vara avstängd i 48 timmar gå grund av gasbehållarna i byggnaden. Trafiken kommer ledas om.

Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet