Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör från SVT:s reporter på plats i Norrköping, där en explosion inträffat vid ett flerfamiljshus. Foto: Ulf Wigh/SVT

Explosion vid flerfamiljshus i centrala Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades vid fyratiden på tisdagsmorgonen till ett flerfamiljshus på Ektorpsgatan i centrala Norrköping efter en explosion.

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen.

– Det är avspärrningar på platsen och vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulanspersonal, säger Hugo Brisman, befäl vid polisens regionledningscentral.

Norrköping

Explosionen har orsakat skador på husets entrédörr och på några fordon som står i närheten, berättar vakthavande befäl för polisregion Öst, Magnus Holmström.

– Det var nog en ganska rejäl smäll för det var väldigt många som ringde in. Men platsen är säker så till vida att det inte finns något mer explosivt där, säger han.

Polisen har under morgonen pratat med boende i området och tekniker har undersökt platsen i dagsljus. Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Vid klockan 10 lämnade polisens tekniker platsen och avspärrningarna hävdes.

Artikeln uppdateras

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet