Foto: SVT & Jonas Ekströmer/TT

LFC:s ordförande efter VM-bronset: ”Duger inte med ojämlika villkor”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen tog Sveriges landslag VM-brons i matchen mot England. Fem av VM-truppens spelare är hemmahörande i Linköpings FC och Paul Lindvall, klubbens ordförande, är stolt.

– Matchen var otroligt spännande, det var en fantastisk laginsats. Idrott är som bäst när det är oviss utgång och rätt lag vinner. Så var det igår, säger Paul Lindvall, ordförande Linköpings FC.

Större satsningar

Paul Lindvall hoppas nu att Sveriges insats i VM ska bana väg för damfotbollen och att större satsningar görs.

– Sverige har en stark ställning inom damfotbollen men nu krävs det att vi tar stora kliv framåt så att den här fantastiska framgången i VM också leder till ytterligare satsningar på damfotbollen. Det duger inte med ojämlika villkor mellan dam- och herrfotbollen 2019, säger Paul Lindvall.

En ledig vecka

VM-truppen landar i Göteborg under måndagskvällen och får sedan en vecka ledigt. För LFC:s spelare väntar senare mer firande på hemmaplan.

– Vi kommer bland annat hylla våra spelare den 28 juli i samband med matchen mot Piteå. Kommunen har också visat intresse av att uppmärksamma spelarna så vi får se vad de planerar, säger Paul Lindvall.

Hör Paul Lindvall om vad VM-bronset betyder för damfotbollen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.