Linköping – Klartecken för ny fotbollsarena

Publicerad

Kommunstyrelsen i Linköping beslutade idag att ge klartecken för en ny fotbollsarena vid Kallerstad.

Arenan ska börja byggas efter sommaren och vara spelklar i god tid innan fotbolls-EM för damer, som spelas i Linköping 2013. Arenan ska rymma 8000 åskådare, varav 5000 sittande under tak. Den ska vara möjlig att bygga ut för 12 000 åskådare i framtiden.

-Idrotten är en viktig och prioriterad del av Linköpings utveckling. Fotbollsarenan bidrar till att göra Linköping till en ännu attraktivare stad. Idrottsligt betyder arenan mycket för vårt framgångsrika damlag LFC och förhoppningsvis kan den bli en injektion även för herrfotbollen, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall(M) i ett pressmeddelande.

Kommunstyrelsen har efter en upphandling beslutat att anta anbudet från den linköpingsbaserade fastighetskoncernen Botrygg Fastigheter HB och Botryggruppen AB.

Anbudet innebär att fastighetskoncernen bygger och äger arenan, samt hyr ut den till Linköpings kommun i 25 år. Hyreskostnaden bli högst 11,4 miljoner kronor per år i 2010 års prisläge.

Linköpings kommun äger rättigheterna till namnet på arenan. Namnet är inte bestämt.

-Vi kommer att bygga en modern och attraktiv stadsdel, som blir en del av Linköpings stadskärna och arenabygget är början på den utvecklingen, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall(M).

Folkungavallen som idag är hemmaplan för Linköping FC i damallsvenskan kommer att utvecklas och på området ska det byggas bostäder.

Ulf Larsson
ulf.w.larsson@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer