Maria Hovberg har gjort en kärleksförklaring till sin man som deltar i Aurora. Foto: SVT / Privat

Så har du aldrig hört hitlåten ”Min soldat”

Uppdaterad
Publicerad

Den klassiska beredskapsvisan ”Min soldat” från 1940 har odödliggjorts genom Ulla Billquists inspelning, men kanske har fallit lite i glömska på senare år. När den nu får förnyad aktualitet genom militärövningen Aurora har en driftig Linköpingsbo passat på att putsa upp örhänget – med en mer aktuell text.

Det är Norrköpings symfoniorkesters webbredaktör Maria Hovberg som står för tolkningen.

I klippet sjunger hon Min soldat i originalversion, men med sin egen text, som hon tillägnat sin man, som deltar i militärövningen.

Aurora 17

Vad ville du förmedla med detta?

– Jag bara satt hemma i en fåtölj, och så ramlade texten ned i huvudet. Det var verkligen bara en rolig grej. En liten kärleksförklaring och ett litet skämt. Jag kunde inte låta bli.

Har du gjort något liknande förut?

– Jag har skrivit texter till privata fester och sådär förut, bara för att jag tycker att det är kul. Jag jobbar ju också med texter och har gjort under en längre tid, så det är uppenbarligen ett intresse jag har, säger Maria Hovberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aurora 17

Mer i ämnet