Transportstyrelsens GD byts ut

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens generaldirektör Maria Ågren slutar med omedelbar verkan. Orsaken är oenighet mellan henne och regeringen.

Maria Ågren, före detta generaldirektör för Transportstyrelsen. Foto: Liza Simonsson

– Regeringen och den tidigare generaldirektören har haft olika syn på hur arbetet ska bedrivas. Vi har därför gemensamt kommit fram till att den tidigare generaldirektören inte längre ska leda myndigheten, säger infrastrukturministerns statssekreterare Mattias Landgren.

På torsdagen meddelade regeringen att Transportstyrelsen får en vikarierande generaldirektör vid namn Jonas Bjelfvenstam. Han kommer närmast från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut.

– Med sin långa och gedigna erfarenhet inom transportområdet, inte minst som generaldirektör för VTI, kommer han bidra till Transportstyrelsens fortsatta arbete, säger infrastrukturminister Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Maria Ågren utsågs till generaldirektör för Transportstyrelsen i februari 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.