Macheteman gripen efter fritagningen på Vrinnevisjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Vid Vrinnevisjukhuset under onsdagen så fritog en man beväpnad med machete en kvinna som var intagen för tvångsvård. Idag fredag så blev båda två gripna av polis i Mjölby.

De två personerna satt på en buss när de blev igenkända och polisen informerades. När bussen sedan stannade till i Mjölby runt lunchtid så kunde de båda gripas.

– Kvinnan var något aggressiv under gripandet, hon ville inte låsas in igen. Men med mannen så gick det lugnare, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Misstänkts för rån

Mannen är misstänkt för främjande av flykt, rån, grovt hot mot tjänsteman och grovt brott mot knivlagen.

Kvinnan var på väg till ett SIS-hem i Stockholm när hon blev fritagen. Efter sin fritagning på onsdagen så misstänkts hon, tillsammans med mannen, för ett rån som skedde i Jönköping under torsdagen.

En person ska då ha blivit hotat med ett vasst föremål till att föra över pengar genom Swish. Personen skadades inte fysiskt under rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.