AnIva:s årliga vårkongress som för första gången hålls i Visby. Foto: SVT

Hoppas locka fler sjuksköterskor till Gotland

Publicerad

Under torsdagen och fredagen är närmare 300 sjuksköterskor på Gotland för att delta i Riksföreningen för anestesi- och intensivvårds (Anlva) årliga vårkongress som för första gången hålls i Visby.

Anestesi- och intensivvårdssjuksköterskor på Visby Lasarett står som värdar för evenemanget på Wisby Strand och de hoppas på att kunna locka fler kollegor till ön.

– Vi har ett stort behov av fler sjuksköterskor till ön. Framförallt nu när det sker en generationsväxling och flera går i pension. Oftast är det ju inte bara en person utan hela familjer som flyttar hit så det kan vara en rätt stor process, säger Jeanette Hellström, anestesisjuksköterska på Visby lasarett.

Kongressen blir en möjlighet att locka intresserade till Gotland. Under dagarna arrangeras bland annat studiebesök på Visby lasarett för att få upp intresset.

– Det skulle vara ett lyft för regionen om fler ville komma hit. Gotland är en fantastisk plats att bo på med närheten till havet. På sjukhuset känner vi till både patienter och varandra väl. Så vi hoppas att fler kan tänka sig att börja jobba på ön, säger Jeanette Hellström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet