Högsta domstolen. Arkivbild. Foto: Magnus Andersson/TT

Mamman överklagade häktning – fick inget gehör hos HD

Uppdaterad
Publicerad

Mamman som misstänks för att ha vållat sin treåriga dotters död släpptes ur häktet av Norrköpings tingsrätt i fredags. Sedan omhäktades hon i måndags av hovrätten efter åklagarens överklagande.
Nu har Högsta domstolen sagt sitt i ärendet.

Mammans försvarsadvokat skickade under onsdagen in ett överklagande till HD om att pröva Göta hovrätts beslut att häkta mamman igen.

På torsdagen kom beskedet från HD som skriver i beslutet att man ”har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd”.

Därmed är det hovrättens beslut som står fast och mamman ska vara fortsatt häktad med restriktioner. Åtal eller begäran om åtalsförlängning och omhäktning ska ske senast den 31 mars. 

Pappan avled i häktet

Det var i slutet av januari som en treårig flicka hittades efter att ha legat död i mer än ett dygn i en lägenhet i Norrköping. Flickans föräldrar greps och häktades sedan misstänkta för grovt vållande till annans död.

Söndagen den 16 februari hittades pappan död i häktet av oklar orsak, ett ärende som är under utredning av Kriminalvården och polis.

Mamman har hela tiden nekat till brott. De rättsmedicinska undersökningarna av flickan och pappan är ännu inte klara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Treåring död i Norrköping

Mer i ämnet