Man anhållen efter smitningsolycka i Ydre

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps under natten mot tisdagen misstänkt för att ha kört på en man som senare avled är nu anhållen misstänkt för vållande till annans död grovt brott och grov vårdslöshet i trafik.

– Mannen kommer att höras inom kort och det pågår utredningsåtgärder i nuläget, säger Ulrika Grenerfors chefsåklagare/ kammarchef åklagarkammaren i Linköping.

Det var under måndagskvällen som en man i 50-årsåldern som var ute och motionerade blev påkörd i Ydre kommun. Mannen skadades allvarligt och senare konstaterades att mannen avlidit.

Polisen kunde efter polisjakt gripa en man i 40-årsåldern. Polisen uppger att mannen även misstänks för rattfylleri, smitning från trafikolycksplats och fem fall av försök till grov misshandel i samband med att mannen försökte fly.

Ärendet leds nu från Åklagarkammaren i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.