• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Man åtalas – tände eld på socialtjänsten i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps i samband med branden på socialtjänsten i Motala tidigare i december åtalas nu. Enligt åklagaren har mannen gjort sig skyldig till mordbrand och två fall av skadegörelse.

Den 20-åriga mannen är medborgare i Afghanistan och enligt åtalet ska mannen ha anlagt branden genom att med hjälp av en tändare tända eld på papper i ett pappersställ och papper som låg på ett bord.

Enligt åklagaren innebar branden – som inträffade den 8 december tidigare i år – en fara för andras liv.

Motala

Mannen åtalas även för skadegörelse för att ha krossat två fönsterrutor och för att ha kastat en dator och skrivare inne på socialkontoret.

20-åringen medger händelseförloppet, men nekar till brott.

Som motiv till händelsen har 20-åringen sagt att han var arg för han var hungrig och saknade pengar till mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet