Man anhållen efter brand i Motala – tände eld på socialkontoret

Uppdaterad
Publicerad

En man greps efter en brand inne på socialtjänsten i Motala. Senare under onsdagen anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, olaga hot och skadegörelse.

Klockan 15.20 larmades polisen till socialtjänsten på Drottninggatan i Motala med anledning av ett överfallslarm.

– Vi åkte dit på snabbast möjliga sätt. Sedan gick det även ett brandlarm från samma plats. Det visade sig då att det brann i närheten av entrén till socialtjänsten, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Motala

En besökare hos socialtjänsten kunde gripas på plats. Enligt polisen handlar det om en man i 20-årsåldern.

Tre poliser på kontroll

Mannen är förd till polishuset för förhör – misstänkt för mordbrand. Tre poliser som var först på plats har åkt till sjukhuset för kontroll – branden ska i övrigt inte ha orsakat några personskador.

– De åkte själva till sjukhus för en kontroll efter att ha andats in lite för mycket rök. Det var väldigt rökigt i lokalerna, säger Thomas Agnevik.

SVT Nyheter Öst har tidigare rapporterat om en allvarlig hotbild mot Motalas socialkontor. Det är oklart om den här händelsen har koppling till det. Enligt Thomas Agnevik är det inte helt ovanligt att socialtjänsten utsätts.

– Visst händer det en och annan incident i deras verksamhet med personer som inte mår bra av en eller annan händelse. De kan vara påverkade eller frustrerade över något beslut de inte är nöjda med till exempel, säger han.

Polisen har spärrat av entrén för en kriminalteknisk undersökning.

Strax före klockan 22 på onsdagen meddelar polisen att den gripne mannen anhållits av åklagare, han är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand, olaga hot och skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet