• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisavspärrningar vid hus i Åtvidaberg. Foto: Mimmi Moberg / SVT

Man gripen efter skottlossning i Åtvidaberg – bombskyddet tillkallades

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern har gripits efter en skottlossning i Åtvidaberg. Vid 13-tiden uppger polisen att de har gjort fynd som de vill ha kontrollerade av det nationella bombskyddet.

Mer exakt vad det är för misstänkt föremål vill polisen inte gå in på.

– Vi kontaktade nationella bombskyddet som efter en granskning meddelade att de kommer och hjälper oss att undersöka, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Ingen person skadad

Polisen uppger att ingen person är skadad och att man heller inte tror att syftet var att skada någon. Däremot har de funnit tomhylsor på marken.

– Det är mer än ett skott som har avlossats och det är i ett område med bostäder.

Det var 09.45 som polisen fick ett larm om att höga smällar hade hörts. Polisen hittade därefter en trolig brottsplats i Åtvidaberg.

Sätter in polishund

Vad det är för typ av vapen som använts är för närvarande för tidigt för dem att uttala sig om.

– Vi tror dock inte att syftet varit att träffa någon person eller någon bostad.

Bar ut vapen

Vid lunchtid meddelar polisen att de ska genomföra husrannsakan och spärra av. De ska även använda sig av hund.

Enligt SVT:s reporter på plats bar polisen vid 16-tiden ut flera vapenliknade föremål från den fastighet som är avspärrad.

Den gripne är misstänkt för vapenbrott av normalgraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.