Arkivbild på en festival. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Man häktad misstänkt för sju år gammal våldtäkt på Bråvalla

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades en man i 40-årsåldern vid Norrköpings tingsrätt. Det som misstänkt för en sju år gammal våldtäkt i samband med Bråvallafestivalen. Mannen kunde gripas efter att hans DNA dykt upp i polisens register.

Våldtäkten ska ha ägt rum den 28 juni 2013 i Norrköping i samband med Bråvallafestivalen. Nu sju år senare kunde en man från Blekinge gripas efter att man fått en matchning via DNA, något som Sveriges Radio för först med att berätta.

Det var så att man säkrat spår sedan tidigare, men hade ingen misstänkt gärningsman förrän den här personen hittades i registren. Då blev det en matchning efter ganska många år. Det händer mer och mer ofta att det förr eller senare blir en träff. Men det här kom ganska plötsligt, säger Thomas Ramstedt som är åklagare till SVT Nyheter Öst.

Norrköping

Nekar till brott

Under fredagen häktades mannen misstänkt för våldtäkt. Men han förnekar brott.

Han förnekar brott och har lämnat en annan berättelse. Mer än så vill jag inte säga just nu, säger Thomas Ramstedt.

Åtal ska vara väckt senast den 2 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet