Man hittad allvarligt skadad i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades allvarligt skadad på en parkeringsplats i Mjölby vid åttatiden på lördagsmorgonen. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och har stora resurser på plats i området. I nuläget finns ingen misstänkt.

Det första samtalet till polisen kom in som en skadad person och det var först när ambulans och polis kom till platsen som misstanke om brott uppstod.

– När vi kommer fram kan polis snabbt konstatera att det finns allvarliga skador på den här mannen som kan misstänkas bero på att han har utsatts för brott, säger Tommy Thorngren, polisens presstalesperson region Öst.

Ingen misstänkt

Mannen har förts till sjukhus för vård men enligt polisen är det för tidigt att uttala sig om vilka typer av skador det rör sig om, men menar att de är så pass allvarliga att rubriceringen blir försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt.

– Vi är inte där att vi kan börja prata om misstänkta i ärendet utan jobbar för fullt med de uppgifter vi hade inledningsvis och som vi lyckats samla in under vägen, säger Tommy Thorngren .

Efterfrågar tips från allmänheten

Polisen har satt upp avspärrningar och genomför teknisk undersökning av platsen. Ett antal förhör har redan hållits och fler kommer att hållas under dagen. Polisen bedömer att de har en god bild av vem den skadade mannen är men efterfrågar nu tips från allmänheten som kan leda dem vidare i utredningen.

– Hela natten men särskilt morgonen är intressant för oss. Känner man att man har sett eller hört någonting är det viktigt att man tar kontakt med polisen, säger Tommy Thorngren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet