Till höger i bild initiativtagarna: Jim Andersson Söderköpings kommun, Robert Uhrbom Eon och Theres Stark Söderköpings kommun. Foto: Theres Stark, Söderköpings kommun

Många kom till Söderköping för att hämta möbler

Publicerad

Det var en hel del möbler och andra prylar som Söderköpingsbor i dag hade ställt ut på gatan, när kommunen i samarbete med Renall och Eon, annordnade sin återbruksdag.

På Eriksviksområdet i Söderköping gavs boende i området chans att ställa ut saker som de inte längre ville ha i sina hem. Hela och rena möbler som ställts ut på gatan fick tas om hand av den som hade intresse och det var många som var nyfikna på prylarna.

– Ja när vi var där vid 10- tiden under söndagen hade en hel del personer ställt ut möbler, och många kom och tittade och tog saker de ville ha, säger Theres Stark VA och renhållningschef och en av initiativtagarna.

”Det har varit en hel del folk”

Idén om att skapa nya hem med överflödiga saker kommer från Australien. Till Söderköping har det under dagen kommit en del människor som tagit med sig saker både på cykel och i bil, berättar Theres Stark.

– Det har varit en del som kommit från Norrköping och hämtat grejer, säger hon.

Vad var det främst folk ställde ut?

– Möbler, främst trämöbler är det vi har sett på gatorna, säger Theres Stark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer