Montage. Foto: SVT

Många reaktioner på E22 förbi Söderköping: ”Under all kritik”

Uppdaterad
Publicerad

Idag kommer ett möte hållas angående E22 förbi Söderköping. De som deltar är Trafikverket och länsstyrelsen samt Söderköping och fyra andra kommuner. Under dagen har SVT Nyheter Öst haft en chatt om situationen – och det är många som upplever problem på sträckan.

”Har stått i kö hela sommaren. Har säsongsplats nedanför Söderköping och jag jobbar i Söderköping. Denna sommar har varit avskyvärd, med köer. Det har nästan inte spelat någon roll när på dygnet man åkt genom Söderköping så har det varit kö.”, skriver signaturen Helene, som vill ha en lösning på köerna nu.

Björn Karlström har kört genom Söderköping i 30 år och han förundras över att inget gjorts åt situationen.

E22 Förbifart Söderköping

”Förr i tiden fanns ju Gasart (lokal profil) som glatt hälsade när man satt fast i broöppning, men han är ju borta sen länge. Nu är det mer en ”tick in the box” att varje år fastna i en broöppning”, skriver han.

Under all kritik

En tittare skriver i chatten att hon anser att situationen är under all kritik.

”De gånger man måste köra igenom Söderköping förundras man över trafikkaoset å dessa köer – hade det varit i Stockholm hade detta åtgärdats för länge sedan. Att lägga om E22 ”förbifart Söderköping” bör vara prio ett”, skriver Anna-Karin Wilén.

Fler tips på åtgärder

I chatten framkommer dessutom flera tips på lösningar på problemet.

”Alltså hur svårt ska det vara. Ut me tung avstängning bygg som en rondell.

Dom som ska rakt fram har förtur. Allt för att trafiken rakt fram ska flyta så bra som möjligt. Problemet löst”, skriver signaturen Leif.

Och Gudrun undrar om det inte är möjligt att synkronisera trafikljusen förbi staden.

”Ett antal minuter åt alla håll samtidigt på alla lysen?”, skriver hon.

Klockan 12.15 hålls en pressträff som SVT Nyheter Öst kommer att bevaka.

Så här såg midsommartrafiken förbi Söderköping ut tidigare i sommar:

Hela chatten hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E22 Förbifart Söderköping

Mer i ämnet