Maskerade personer attackerade bilar på E4: ”Blev fullständigt kaos”

Uppdaterad
Publicerad

Innan 23-tiden på onsdagen så larmades polisen till E4 i höjd med Åby i Norrköping. Då det blivit stopp mitt på motorvägen och ett maskerat gäng började attackera bilar.

– Det är lite oklart, det ska ha blivit stopp och flera maskerade personer klev sedan ur bilar, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson hos polisen.

På grund av att det blev stopp på motorvägen, blev flera bilar stående och när gänget sedan attackerade de stillastående fordonen blev det fullständigt kaos.

– Då börjar bilarna försöka köra eller backa därifrån och kör då in i varandra, säger Dennis Johansson Strömberg.

Ingen misstänkt

Efter händelsen försökte polisen få en bild av vad som hänt för att söka efter de som attackerat fordonen. I nuläget har polisen inte någon misstänkt och händelsen rubriceras som olaga hot men det kan ändras eller tillkomma fler brottsrubriceringar.

– Det beror på vad som kommer fram i undersökningen, men det som ligger närmast är skadegörelse, säger Dennis Johansson Strömberg.

Polisen försöker nu komma i kontakt med förare vid stoppet eller personer som vet någonting som är relaterat till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.