Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se i klippet hur Medevi mejeri ser ut i dag och varför delägaren Maria Hamilton vill sälja byggnaden. Foto: Erika Landt/SVT

Det gamla mejeriet har stått tomt i 40 år – nu ska det få nytt liv

Publicerad

Byggnaden Medevi mejeri ska få ett nytt liv efter att det stått tomt i runt 40 år. Det menar de nuvarande ägarna, som har valt att sälja det.

Gräset är högt på tomten där byggnaden som kallas Medevi mejeri står. Få dörrar och fönster finns kvar till huset, och delar av väggar är borta. Det har gått 40 år sedan man sist lämnade byggnaden och den har stått tom sedan dess.

En gång i tiden användes huset som ett mejeri, och senare bland annat även som ett tvätteri. Ovanvåningen har fungerat som en bostad. Det berättar Maria Hamilton, som är en av de nuvarande ägarna.

– Från 80-talet har det stått relativt tomt och man har sökt olika förslag på vad den här byggnaden skulle kunna bli.

Ska säljas

Det var Maria Hamiltons pappa som för några år sedan köpte det gamla mejeriet med ambitionen att renovera byggnaden, men enligt henne gjorde bristen på tid det inte möjligt. Nu hoppas hon i stället på att den nya ägaren ska kunna ge mejeriet ett nytt liv.

Hör om Medevi mejeris historia och vad som är tänkt för det nu i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sveriges övergivna platser

Mer i ämnet