Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hemma i Vikingstad laddar Theoz upp inför lördagen med familj och vänner. Hör hans tankar inför delfinalen i klippet. Foto: Donya Darvishi Gaziani/SVT

Melloaktuella Theoz: ”Taggad och hoppas på mycket stöd av mina Linköpingsbor”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Öst träffar stjärnskottet, 17-årige ”Theoz” hemma i Vikingstad utanför Linköping. Han gjorde debut i Melodifestivalen förra året och tog sig ända till final. Nu är det dags igen och han beskriver årets nummer som ”fetare” än förra året.

– Det är en lite fetare låt än förra året och det är även ett mycket fetare nummer. Jag steppar upp lite, vilket är helt rätt!, säger Theoz.

Theoz, som egentligen heter Theodor Haraldsson är dansare i grunden och han har stor vana av strålkastarljuset. Genombrottet kom på Musicaly, nuvarande Tiktok. Hans konto har närmare två miljoner följare och trots sin ringa ålder laddar han nu upp för sitt andra framträdande i Mellodifestivalen och denna gång är det på hemmaplan.

– Det blir lite privat när man spelar på platsen man bott hela sitt liv. Men nu är jag bara taggad och jag hoppas jag kommer få mycket stöd av mina Linköpingsbor, säger Theoz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet