Mer trafik på Norrköpings flygplats

Publicerad

Förra våren 2016 öppnade bmi regional i samarbete med Lufthansa en reguljär linje mellan Norrköping och München med en avgång per dag, sex dagar i veckan. Nu utökar de till två turer per dag alla vardagar.

Lyckad start

Företrädare för flygbolaget bmi regional menar att deras satsning på trafik från Norrköping till München har varit mycket lyckad och hoppas nu att ännu en avgång per dag ska gynna främst affärsresenärer.

– Vi är glada att efter knappt ett år få en andra avgång. Två avgångar ger bättre förutsättningar att inte bara åka till München, utan att också åka via München till många destinationer i Europa och världen med Lufthansas stora nätverk i München, säger Mari Torstensson, vd vid Norrköping airport.

Även privatresenärer gynnas

Anslutningsmöjligheterna i München ökar och kunder som reser i affärer i båda riktningarna ges nu möjlighet till en hel arbetsdag innan återresan skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

– Kul att linjen gått så bra att vi nu får en andra daglig avgång. Den här avgången kommer inte bara att attrahera affärsresenären, utan också privatresenären. När det gäller turismen är tysklandsmarknaden stor och det här ger tyskar ännu bättre möjligheter att besöka vår region,  säger Reidar Svedahl, liberalt kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor i Norrköping.

Hoppas på mer trafik

– Det här är ett första steg för att få en ännu bättre tidtabell, flygplatsen, bmi regional och Lufthansa har ett gemensamt mål att inom en snar framtid få en morgonavgång och en kvällsankomst till Norrköping, säger Meta Ryderstedt, vice ordförande i Norrköping Airport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer