Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingvar Gustavsson, ekonomiansvarig för Linköpings FC, berättar mer om utskicket för att få fler att stödja klubben. Foto: Stefan Jerrevång / TT

Miljoner saknas i LFC:s budget: ”Det är ett tufft läge”

Uppdaterad
Publicerad

Det är kärva tider nu för Linköpings FC där miljoner saknas i kassan. 

För att kunna bedriva verksamheten vidare och nå målet med en plats till Champions League, går nu LFC ut i ett brev och vädjar till alla att stödja klubben ekonomiskt.   

– Förra året var det bara två lag i damallsvenskan som gick plus och med ökade kostnader är det tufft att driva ett lag på den här nivån, säger Ingvar Gustavsson, ekonomiansvarig för LFC.

Ligger det en akut kris för klubben bakom brevet?

Linköping

–Nej, det gör det inte men budgeten stämmer inte överens med intäkterna, så idag fattas det mellan 2–3 miljoner kronor. Med det här utskicket, samt att vi har ansökt om pengar från kommunen, hoppas vi kunna klara ut det här, säger han.  

Laget har som mål att komma i topp tre av damallsvenskan, där en åtråvärd Champions League-plats kan lyfta ekonomin.

– Vi har ett väldigt bra tränarteam och ett bra lag i år, så om vi klarar det – då får vi in mycket pengar, säger Ingvar Gustavsson.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet