Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt grov misshandel i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en utredning om grov misshandel alternativt försök till mord, sedan en man i 20-årsåldern ska ha utsatts för grov misshandel i stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Det var strax före klockan 19 på tisdagskvällen som polisen larmades om att en person ska ha fått blödande sårskador i närheten av Skäggetorps centrum, skriver polisen på sin sajt.

– Det är stora oklarheter i ärendet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Linköping

Det är enligt polisen oklart var och när brottet ska ha inträffat och med anledning av detta har ett stort område spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Stort område avspärrat

– Det verkar vara ett bråk mellan två personer, men det är oklart när det har inträffat. Den drabbade har sen skadad rört sig runt i området, därför har vi spärrat av för att fastställa brottsplatsen, säger Thomas Agnevik.

”Verkar vara orsakat av vasst föremål”

Mannen ska enligt polisen ha förts till sjukhus med ambulans. Region Östergötland meddelar på onsdagsmorgonen att mannen är lindrigt skadad och har skickats hem från sjukhuset.

– Av mannens skador att döma verkar det vara orsakat av ett vasst föremål, säger Thomas Agnevik.

I nuläget finns ingen misstänkt uppger polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet