Polisen utreder ett misstänkt mord i Åtvidaberg. Se rörliga bilder. Foto: Per Svensson Borrud

Misstänkt mord i Åtvidaberg – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man 60-årsåldern har anhållits och är misstänkt för mord i Åtvidaberg under onsdagskvällen. Det meddelar åklagare Britt Louise Viklund.

– Mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke. Det pågår en omfattande utredning och ett tiotal poliser arbetar med ärendet, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Det var under onsdagskvällen som flera polispatruller larmades till en lägenhet i Åtvidaberg där en svårt skadad man befann sig. Mannens liv gick inte att rädda, meddelade polisen senare på kvällen.

Åtvidaberg

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och en förundersökning om mord har inletts. En teknisk undersökning har gjorts och polisen har också knackat dörr i området.

Lägenheten som mannen hittades i ligger i närheten av järnvägsstationen i Åtvidaberg. Polisen efterlyser tips och iakttagelser som gjorts vid tiden och platsen.

Tipsa polisen

Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet