Åklagare Kajsa Malmström. Foto: SVT

Misstänkt mord i Linköping – kvinna hittad död i bostad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern har hittats död i en bostad i centrala Linköping. En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för mord, uppger polisen.

Det var klockan 21.13 på torsdagskvällen som polis och ambulans larmades till en bostad i centrala Linköping. I bostaden hittades en kvinna i 40-årsåldern död. Anhöriga är underrättade.

Omständigheter på platsen gör att brott inte går att utesluta, skriver polisen på sin hemsida. En förundersökning om mord har inletts.

”Misstankarna kvarstår tveklöst”

– Jag har bara fått en första dragning av ärendet och det är för tidigt att berätta mer om hur kvinnan dött. Hittills har endast initiala undersökningar och förhör genomförts och det behöver göras noggrannare. Misstankarna mot mannen kvarstår tveklöst, säger Kajsa Malmström, åklagare.

Hon vill i nuläget inte berätta mer om kvinnans och mannens relation än att de känner varandra.

Polisen uppger att man under natten har arbetat med utredningsåtgärder, hållit förhör, samt genomfört en teknisk undersökning på platsen. En man anhölls under kvällen i sin frånvaro av åklagare. 35-åringen är anhållen på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.