Foto: Niklas Luks

Två anhållna efter mordförsök i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades utomhus i stadsdelen Hageby i Norrköping vid ettiden natten mot onsdag med vad polisen beskriver som skador orsakade av något vasst föremål.

– Personen fördes med ambulans från platsen till sjukhus. Sedan vet jag inte mer. Vi jobbar på platsen för att bringa klarhet i vad som hänt, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen till Aftonbladet.

Den skadade är en 28-årig man som fick livshotande skador. Han opererades akut under natten och har förts till intensivvårdsavdelningen. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt, enligt en bulletin från Region Östergötland.

Norrköping

Två gripna

Polisen utreder händelsen som försök till mord. På polisens sajt uppges att två personer har gripits i ärendet, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Båda är misstänkta för försök till mord. Åklagare kommer att fatta beslut under morgonen om de ska anhållas eller ej. De ska ha gripits i samma område som den skadade personen hittades.

Vad som har hänt är fortfarande oklart, men de inblandade är bekanta med varandra. Fler förhör behöver hållas. Polisen har under natten knackat dörr i området och genomfört en teknisk undersökning. Ytterligare brottsplatsundersökning kommer att genomföras under dagen.

Under onsdagseftermiddagen meddelar polisen att de två personerna som greps är anhållna sedan 10.00-tiden tidigare idag och ärendet har nu tagits över av åklagare.

– Vi fortsätter med förhör och söker vittnen. Det är mycket sammanställning som sker nu dagen efter. Vi jobbar vidare med ärendet, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet