Flera polispatruller var på plats efter en misstänkt skottlossning i Berga i Linköping. Foto: Jeppe Gustafsson

En person avled efter skottlossning i Berga

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under onsdagskvällen om en misstänkt skottlossning i stadsdelen Berga i Linköping. En person fördes till sjukhus och vid 22-tiden meddelades att personen hade avlidit.

Det var vid 18.45-tiden som polisen fick samtal om höga smällar i Berga. Smällar som kunde uppfattas som misstänkt skottlossning, skriver polisen på sin sajt.

– Det är många poliser på plats, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Bergamordet

En person fördes med ambulans till sjukhus. Vid 22-tiden meddelade polisen att personen hade avlidit.

Foto: Jeppe Gustafsson

Ingen gripen

Brottsplatsen spärrades av och flera patruller på plats arbetade med ärendet.

– Vi har spärrat av ett stort område och arbetar febrilt med ärendet. Vi pratar med vittnen och försöker få en bild av vad det är som har inträffat, säger Dennis Johansson Strömberg.

Har ni gripit någon?

– Nej, inte vad jag vet.

Enligt SVT:s reporter på plats sökte polisen med hund i området.

Står utanför akuten

Foto: Läsarbild

Polisen fanns också på plats utanför akutmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping.

Men när SVT frågar om detta säger polisens presstalesperson att man av ”polisstrategiska skäl” inte kan kommentera det eller om det finns någon hotbild mot personen som vårdas på sjukhus.

”Utredningen är i ett känsligt läge och fler kommentarer kommer lämnas när det finns mer information att lämna”, skriver polisen på sin sajt som utreder händelsen som mord.

Polisen vill gärna ha in tips och iakttagelser från allmänheten om personer som uppträtt avvikande eller misstänkt i Berga under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bergamordet

Mer i ämnet