Foto: Privat

Misstänkt skottlossning i centrala Linköping – söker person på cykel

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunch på torsdagen kom ett larm om en misstänkt skottlossning i centrala Linköping. Enligt polisen ska en person ha avlossat ett skott inne i en restaurang.

Det var vid klockan 12.58 som polisen kallades till en misstänkt skottlossning på Storgatan i centrala Linköping. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

– En person ska ha avlossat ett skott inne i lokalen. Ingen person är skadad, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid Polisregion öst.

Vet ni om det finns någon hotbild mot den här verksamheten sen tidigare?

– Mig veterligen så finns det inte det, säger Tim Johansson tf. lokalpolisområdeschef.

Vet du om gärningsmanen försökt skjuta mot någon eller handlar det om materiella skador?

– Det får den tekniska undersökningen som pågår nu utvisa, säger Tim Johansson.

Söker misstänkt

Vid eftermiddagen på torsdagen fanns ännu ingen misstänkt för skottlossningen.

– Vi söker intensivt efter en person som lämnade platsen på cykel, säger Johnny Gustavsson vidare.

Enligt Gustavsson har personen cyklat iväg på Klostergatan i riktning mot Kungsgatan. Personen beskrivs som helt svartklädd, med uppfälld luva och färdats på en svart cykel med korg på styret. Polisen söker iakttagelser från vittnen.

Under kvällen kommer polisen att finnas på plats och har tillsatt extra resurser i syfte att vara trygghetsskapande för allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.