Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har hundar på plats på Hejdegården i Linköping och pratar med vittnen som kan ha gjort iakttagelser. Foto: Fredrik Ahl/SVT

Misstänkt skottlossning i Hejdegården i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Vid 22-tiden på onsdagskvällen larmades polisen till Hejdegården i Linköping efter en misstänkt skottlossning. Tre personer har griptis.

– Vi försöker nu ta reda på vad som har hänt. Vi håller på att spärra för att försöka säkra spår efter eventuella vapen och liknande, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisregion Öst.

Enligt SVT Nyheters reporter på plats är stora områden på Hejdegården avpärrat och ett stort antal polisen finns på flera platser.

Skjutvapenvåldet i Linköping
Foto: Fredrik Ahl/SVT

Den misstänkta skottlossningen ska ha skett utomhus, men inte i närheten av några bostäder, enligt polisen.

– Vi har hundar på plats och vi kommer att prata med vittnen som kan ha gjort iakttagelser på platsen, säger han.

Tillfällig kamerabevakning

Det finns i nuläget inga uppgifter om några personskador. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott. Därtill har det beslutats att införa tillfällig kamerabevakning.

Tre greps och anhölls

Vid 01-tiden hade polisen inte gripit någon, men senare under natten kunde man göra tre gripanden efter den misstänkta skottlossningen.

– Vi har under natten gripit tre yngre personer i övre tonåren. Två killar och en tjej, säger Jonas Schånberg, vakthavande polisbefäl i region öst

Personerna är misstänkta för försök till mord, samt grovt vapenbrott.

Schånberg säger att polisarbetet på platsen fortskridit en bra bit in i natten, men att man nu ska vara klara och avspärrningarna hävda.

Mordförsök och grovt vapenbrott

Vid klockan 10.30 så var de två killarna och tjejen anhållna.

– Ja, det har skett en utveckling och ärendet är nu lett av åklagare, säger presstalespersonen  Johnny Gustavsson.

Trion är misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

– Det är den övergripande rubricering som vi har i ärendet. Hur det ser ut för de misstänkta på enskild nivå får åklagaren bena ut, säger Johnny Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet