Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 20-årsåldern skadades vid skottlossningen. Grannar i området hörde under lördagskvällen någon ropa ”Hjälp, ring ambulans!”. Foto: Niklas Luks/TT

Skottlossning i Norrköping – en person skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen inträffade en skottlossning i Hageby i Norrköping. En man i 20-årsåldern skadades allvarligt men inte livshotande i samband med händelsen och vårdas nu på sjukhus.

Polisen larmades till platsen klockan 21:35 efter att grannar i området hört smällar och att någon skrek ”Hjälp, ring ambulans!”

Den skottskadade mannen kördes i en privatbil till akuten.

Mordförsök och vapenbrott

Polisen lokaliserade brottsplatsen och spärrade av den för teknisk undersökning. Man satte upp ett tält för att skydda platsen från regn. Avspärrningarna hävdes under natten.

Polisen har hållit flera förhör, bland annat med vittnen och knackat dörr i området.

– Det var inte folktomt på platsen, så vi har en hel del uppgifter som vi ska gå igenom, säger polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Ärendet rubriceras som grovt vapenbrott och försök till mord. På söndagsmorgonen fanns det fortfarande ingen gripen i ärendet.

Oklart om koppling till våldsvågen

Om händelsen har en koppling till den pågående gängkonflikten är enligt polisen, för tidigt för att svara på.

– Det är klart intressant och se om det finns ett samband, det är svårt att säga något nu, säger Johnny Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.